Sök:

Härnösand är en liten kuststad med imponerande historia. Redan 1645 blev Härnösand residensstad och har så varit sedan dess, men det var kanske först under tidigt 1800-tal som staden verkligen började blomstra. 1812 fick Härnösand full stapelrätt, vilket innebar att man fick rätt att bedriva import och export. Där ingick även hamntull och de stora tullmagasinen i hamnen minner om stadens storhetstid. Handeln innebar ett stort uppsving för sjöfarten och Härnösand hade flera betydande varv och skeppsrederier.

Handeln och sjöfarten bidrog även till att stadskärnan utvecklades och lilla Härnösand var år 1885 en av de första städerna i Europa med elektrisk gatubelysning!

Aunt Molly’s Victorian Vintage föddes som en idé år 2009, men idén behövde slipas och omformas innan den kunde sättas i verket. I november 2010 tog vi klivet att satsa på denna idé på heltid och webb-butiken öppnade i mars 2011. Butiken var under de första åren inriktad på 1800-tal och autentiska viktorianska varor, men 2016 ändrades kursen en aning.

Vi inspireras fortfarande av den viktorianska epoken, en tid av korsetter och stora hattar såväl som av optimism och framtidstro. Denna epok blev också de stora romanernas tid. Den skandinaviska sekelskiftesromantiken, Skagenmålarna och den ljusa nordiska inredningsstilen förtjusas vi också av. När man bor i en kuststad präglas man dock mest av klippor och hav, doften av salt och tång, gråbleka sjöbodar och måsarnas skri i sommarkvällen. Vår kategori Coastal Living är inspirerad av just detta, men är långt ifrån en klassisk marin New England-stil med dess starka, klara färger. Aunt Mollys kuststil är i stället lågmäld med inspiration från den natur som omger oss.